Hobby's
  Fotografie en muziek
Na 17 jaar bestuurslid te zijn geweest is Jack eind 2014 afgetreden als bestuurslid bij het Nieuw Ensemble (met een mooie “afscheidsvergadering” op 16 maart 2015).

Jack heeft inmiddels ook zijn oude hobby's weer opgepakt... fotograferen (zijn vroegere beroep) en muziek. In zijn jeugd studeerde Jack piano, gitaar, saxofoon en trompet. Klassiek en jazz, theorie en contrapunt.

”Ik was ook in mijn jeugd al -en nu nog steeds- één van de weinige amateur muziekbeoefenaars die geïnteresseerd was in nieuwe, moderne uitingsvormen en ontwikkelingen in de muziek, zowel klassiek als jazz”.

Jack heeft muzieklessen gehad van Jaap Vranken, Antoon Maessen, Ton Hartsuiker, Ellert Kramer, Sjef van der Poll en Herman Schoonderwalt voor jazz ontwikkeling en diverse saxen.  Sport
Jack doet vanaf zijn jeugd aan sport en is nog steeds (ruim 50 jaar) actief onder leiding van dezelfde topleraren van toen te weten... Leo de Vries (7e dan judo) en Hans Harthoorn (8e dan karate).
Jack is 1e dan judo en 4e dan karate. Heeft in het verleden ook aan tai-chi, jiu-jitsu, aikido, kendo en boksen gedaan. Nog steeds doet Jack iedere dag zijn yoga- en gymnastiek-oefeningen.  Promotie 4e dan karate
Op 24 mei 2016 ontving Jack zijn 4e dan vanwege de activiteiten die hij in verleden ontplooide voor het karate in het algemeen en de KBN in het bijzonder.
Naast Hans Harthoorn werd deze promotie gesteund door nog drie andere grootheden van het Nederlandse karate. Te weten.., Jaap Smaal (inmiddels wereldberoemd internationaal karate scheidsrechter), Ruud Bruinsma en Johnny Malawauw.