Over Jack Cohen
Jack Cohen werd geboren in Den Haag op 7 november 1934. Als telg uit een middenstandsgezin (fotohandel) kwam Jack in 1966 naar Amsterdam om aldaar in de Damstraat een fotowinkel annex importzaak te beginnen.
Van middenstander/ondernemer op divers gebied, onder andere winkels in foto-artikelen, geluidsapparatuur en auto-accessoires, werd Jack op latere leeftijd succesvol vastgoedondernemer annex projectontwikkelaar.

  De oude pakhuizen en graansilo's
In de jaren tachtig was Jack Cohen initiatiefnemer en mede-ontwikkelaar van de succesvolle omvorming van de oude pakhuizen aan de van Diemenstraat tot bedrijvencentra. Ook de voormalige graansilo's aan de Westerdoksdijk, werden mede door Jack omgetoverd tot het woon/werk project 'De Silodam' en het Ondernemerscentrum Watergraafsmeer.
Meer over deze en andere projecten...
 
  De Zeedijk
Al snel na zijn komst naar Amsterdam werd Jack Cohen secretaris van de ondernemersvereniging de Vijgendam (Damstraat en omstreken) en lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging Amsterdam City (VAC). Op verzoek van het Wijkcentrum d'Oude Stadt werd hij voorzitter van de werkgroep Veiligheid. In die functie kwam hij al snel in contact met de problematiek van de Zeedijk.
Meer over de Zeedijk...