2000 Opening boeddhistische Fo Guang Shan tempel
Projecten
Zeedijk in de 70'er jaren
Foto: Eveline Renaud
Presentatie Silodamproject met Jan Schaefer
Foto: Eveline Renaud
Y Point gebouw
Foto: Eveline Renaud
Silodam projecten voor en na
Foto: Architectenbureau J. van Stigt
  Van middenstander, ondernemer, winkelier en importeur van onder andere foto-artikelen, geluidsapparatuur, auto-accessoires en horeca groeide Jack op latere leeftijd uit tot vastgoedondernemer en projectontwikkelaar van bijzondere projecten.

Y-tech en Y-point
Zodoende was hij onder andere initiatiefnemer en mede-ontwikkelaar van de omvorming van de oude pakhuizen aan de van Diemenstraat tot de succesvolle bedrijvencentra Y-tech en Y-point. Credits gaan mede naar Luud Schimmelpenning, Luc van Gompel, Michael Smit en Greet Kooy.

Silodam
Ook de voormalige graansilo's aan de Westerdoksdijk, werden op initiatief door Jack en zijn compagnon Harry van den Bergh, beide als mede-ontwikkelaars, via hun vennootschap Y Grain BV omgetoverd tot het succesvolle woon/werk project 'De Silodam'.
Ontwikkeld naar een ontwerp van architect Andre van Stigt en gefinancierd door Rabo Vastgoed, De Key en de Buurt Ontwikkelings Maatschappij - (BOM).

IJ-side woon-werkgebouw
Het IJ-side woon-werkgebouw aan de Wersterdoksdijk, ontwikkeld door Rabo Vastgoed en Eigen Haard.

Ondernemerscentrum Watergraafsmeer
Het Ondernemerscentrum Watergraafsmeer, vooral bestemd voor vrouwelijke en allochtone startende ondernemers.

NV Zeedijk
Jack was initiatiefnemer, secretaris onder de roemruchte directeur Jan Nieuwenweg en later directeur van de NV Zeedijk. Credits gaan mede naar de bewoners en ondernemers, die betrokken waren en zijn bij het herstel van de Zeedijk, zoals de ”tantes’ Aal en Trui, de ondernemers Wim Peeters en Hans Wolffenbuttel en natuurlijk de medewerkers van het eerste uur bij de NV Zeedijk..., Gerard, Rob, Hanneke, Eveline, Anouk en Carla.
Excuses aan de vele anderen die niet genoemd zijn (meer informatie in het boek 'De Zeedijk' van Eveline Brilleman).

NB.
Jack wijst er altijd met nadruk op dat zijn projecten mede zo succesvol zijn verlopen door de inspanningen van zijn trouwe en deskundige medewerkers en zijn mede-initiatiefnemers van de vaak nogal ongebruikelijke onroerend goed projecten.
Niet alleen was de NV Zeedijk financieel een Publiek Private Samenwerkingconstructie(PPS) maar tevens werd tijdens het hele proces nauw samengewerkt met onder andere ambtenaren van de Gemeente Amsterdam en de Deelraad Centrum, Monumentenzorg en vele andere instanties en vooral met (veel dank aan) de politie van bureau Warmoesstraat (later bureau Beursstraat).

Inmiddels is Jack ondanks zijn hoge leeftijd in 2011 tot commissaris benoemd van de NV Stadsgoed, een volle dochter van de corporatie Stadgenoot.
 
Silodam
Dit gebouw is ontworpen door architectenbureau MVRDV in Rotterdam, inmiddels wereldwijd beroemd.
 
NRC / 4 mei 2013
Op de muur naast een van de deuren op het dak hangt een bordje in straatnaamblauw: Jack Cohen Gang, naar de bedenker van het project ‘Wonen boven winkels’. Cohen is commissaris van Stadsgoed, maar is vooral de man die meer dan twintig jaar geleden bijna eigenhandig een stuk binnenstad voor de gemeente terugveroverde: deZeedijk.
Lees verder in het NRC artikel